Vlees uit Wittewierum
Producten
Proef de puurheid van het Groninger land. Vers rundvlees van eigen boerderij met liefde grootgebracht.
Onze runderen worden op ons bedrijf geboren. Ze groeien op in rust, met alle ruimte, een uitgebalanceerd rantsoen en veel zorg. Dat proef je terug. Het is mals, smaakvol en puur rundvlees, zonder toevoegingen. Rechtstreeks van de boer naar jouw bord.
We werken met een vaste slager. Hij haalt het rund bij ons op en slacht het zelf. Tijdens het inpakken van het vlees helpen wij de slager. De slager geeft advies over het vlees en wij geven aan wat we graag willen hebben. Zo krijgen we een uitstekende kwaliteit vlees verpakt zoals jij het graag hebben wilt.
We verwerken het gehele rund van kop tot staart, laat ons weten hoe je het graag wilt hebben en we gaan ermee aan de slag!
Laat je verrassen door échte smaak. Lokaal, eerlijk en bijzonder lekker.
Algemene tips voor de beste bereiding:
- Ontdooi het vlees een dag van te voren in de koelkast;
Ben je te laat met ontdooien? Doe het vlees dan in een waterdicht zakje en leg het in een bakje met koud kraanwater. Ververs het water zo nu en dan, zodat het op temperatuur blijft.
- Laat het vlees rustig op kamertemperatuur komen ± 1 à 2 uur;
Het zorgt voor een gelijkmatige garing. En je voorkomt hiermee dat het vlees taai wordt.
- Maak gebruik van goede bakproducten zoals roomboter en/of zonnebloemolie;
- Gaar het vlees aan één stuk inclusief de vetlagen voor het beste resultaat;
- Laat het vlees na het garen een minuut of 10 lekker rusten eventueel in folie. Dit zorg ervoor dat de sappen zich goed kunnen verdelen door het vlees en het lekker mals blijft.
- Na het garen kan de vetrand verwijderd worden.
- Snijd het vlees na het rusten in plakjes en serveer het op een mooie schaal of op een bord. Het braadvocht kun je inkoken tot een dikkere jus.
- Maak gebruik van een betrouwbare vleesthermometer. De kerntemperatuur geeft een indicatie voor de garing van het vlees.
- Het vlees is diepgevroren bij een temperatuur van -18 graden C. een jaar houdbaar.
Als het vlees ontdooit is geweest, kan het niet opnieuw worden ingevroren.
Volg ons ook op de socials voor tips, lekkere recepten en het laatste nieuws op de boerderij.
Vleespakketten
We bieden een aantal vleespakketten aan.
- Gehaktpakketten
- Gevarieerd rundvlees pakket
- Vleespakket van de maand inclusief recepten
Gehaktpakket
Het gehakt is verpakt in zakjes van 250 gram.
Een gehaktpakket van 3 kg voor € 37,50.
Een gehaktpakket van 5 kg voor € 60,00.
Gevarieerd rundvleespakket
Laat je verrassen door echte smaak met een gevarieerd rundvleespakket. We stellen een pakket samen met verschillende stukken rundvlees. De pakketten zijn iedere keer anders samengesteld.
Een gevarieerd rundvleespakket van ongeveer 3 kg voor €60,-
Een gevarieerd rundvleespakket van ongeveer 5 kg voor € 95,-
Een gevarieerd rundvleespakket van ongeveer 10 kg voor € 180,-
Vleespakket van de maand inclusief recepten
Kerst – vlees – pakket
Proef de puurheid van het Groninger land. Speciaal voor kerst hebben we een rundvleespakket samengesteld, een compleet 5 gangen menu inclusief recepten. Zo zet je zonder moeite bijzondere maaltijden op tafel!
Wat staat er op het menu?
-
Cappuccino van runderbouillon met truffelroom
- Mini stoofvlees in een donkere bier jus
- Bloemkoolcrème met paddenstoel, bruine boter en hazelnoot
- Kogelbiefstuk met rodewijn-portsaus, pomme duchesse en wintergroenten
- Chocolademousse met crispy beef garnish
Het pakket bevat: Schenkel of staart of mergpijpjes, riblappen en kogelbiefstuk.
Te Bestellen voor 2-4 personen voor € 30,- en voor 4-6 personen voor € 50,-
Op = op!
Gehaktproducten
Het gehakt is van uitstekende kwaliteit en gemaakt van 100% rundvlees. Het gehakt bevat geen toevoegingen, gewoon puur en eerlijk zoals het hoort te zijn.
Rundersaucijzen en hamburgers zijn gemaakt van hetzelfde pure rundergehakt. De saucijzen en hamburgers zijn op smaak gebracht met een unieke kruidenmix van de slager. Dit maakt ze bijzonder lekker!
Rundergehakt
Rundergehakt kent vele bereidingen en de variatie is groot. Ons rundergehakt is gemaakt van 100% rundvlees en bevat geen andere toevoegingen. Doordat we samen met de slager het vlees inpakken weten we precies welk vlees er in het gehakt wordt verwerkt. Het gehakt is van een uitstekende kwaliteit en dat zorgt voor een stukje smaak en puurheid op het bord. Ons gehakt is ingepakt in zakjes van 250 gram.
Wilt u het gehakt in grotere verpakkingen? Laat het ons weten, dan kunnen we hier rekening mee houden tijdens een volgende slachting.
Hamburger
Van hetzelfde pure rundergehakt maakt onze slager zelf hamburgers. Hij voegt een unieke kruidenmix toe om de hamburgers goed op smaak te krijgen. De hamburgers zijn gemakkelijk te bereiden in de pan of op de barbecue. De burgers zijn per twee verpakt.
Wilt u de hamburgers in grotere verpakkingen? Laat het ons dan weten, dan kunnen we hier rekening mee houden tijdens een volgende slachting.
Rundersaucijs
Van het pure rundergehakt maakt onze slager zelf rundersaucijzen. Hij voegt een unieke kruidenmix toe aan het gehakt. Dit zorgt voor een lekker gekruide saucijs. De saucijzen zijn gemakkelijk te bereiden in de pan of op de barbecue. Ze zitten per twee in een zakje.
Wilt u de saucijzen in een grotere verpakking? Laat het ons weten, dan kunnen hier rekening mee houden tijdens een volgende slachting.
Langere bereidingstijd producten
Producten die een langere bereidingstijd nodig hebben zijn bijv. braadvlees of stoofvlees. Dit vlees is mooi doorregen en heeft vaak een mooie vet kap. Dit geeft veel smaak aan het vlees tijdens de bereiding. Wij verkopen deze producten aan één stuk. Zodat jij het zelf kunt bereiden zoals jij dat wilt. Wij vinden het lekkerder om het vlees altijd in zijn geheel te bereiden, hierdoor behoudt het smaak en structuur. Snijd het vlees na het bereiden in plakjes of stukjes. Het is ook heerlijk om het braadvlees uit elkaar te trekken, zodat je een pulled beef krijgt.
Braadstuk
Het is een mager en veelzijdig stuk rundvlees. Het braadstuk is aan één stuk. Gaar het aan één stuk voor de beste smaak en malsheid.
De braadstukken hebben veelal een mooie vet kap. Laat het vet tijdens de bereiding aan het vlees zitten. Dit zorgt voor een lekkere smaak en zorgt ervoor dat vlees mals blijft.
Het braadstuk is verpakt per 500 gram.
Sukade
Sukade is een veelzijdig stuk vlees uit de schouder van een rund. Het is mogelijk om dit lang en kort te braden. Het sukadevlees is aan één stuk, zodat je er vele kanten mee op kunt.
Het sukadevlees is verpakt per 500 gram.
Riblappen
Riblappen komen vanuit de nek of de rug van een rund. De riblappen zijn mooi doorregen met vet, dit maakt ze extra mals en smeuïg. De riblappen zijn aan één stuk verpakt per 500 gram.
Stoofvlees
Ons stoofvlees is mooi doorregen met vet. Het is in fijne dikke plakken van ongeveer 500 gram gesneden. Braad het stoofvlees eerst aan, voeg vervolgens het vocht toe. Vergeet niet iets zuurs toe te voegen. Het helpt om het vlees mals te krijgen en het bindweefsel af te breken. Voeg bijv. wijn, mosterd, azijn, citroen of tomatenpuree toe. Laat het langere tijd minimaal 3 uur stoven voor het beste resultaat.
Klapstuk of borstlappen
Borstlappen of klapstuk is een authentiek stuk rundvlees. Het rundvlees wordt ook wel brisket genoemd. Het vlees komt van de borst van het rund net boven de voorpoten. Klapstuk heeft een uitgesproken, volle vleessmaak met een mooie marmering van vet. Dat vet smelt langzaam weg tijdens het garen, waardoor het vlees heerlijk sappig wordt. Het is een stoer stuk vlees dat je de tijd moet geven – en dat proef je.
Klapstuk is bij uitstek geschikt voor langzaam garen. Denk aan:
-
Stoven of sudderen: Traditioneel wordt klapstuk gestoofd in bouillon of bier, vaak met groenten zoals ui, wortel en prei. Een paar uur sudderen maakt het boterzacht.
-
Soepvlees: In ouderwetse Hollandse erwtensoep of groentesoep geeft klapstuk die diepe, hartige smaak.
-
Low & slow barbecue: Wil je een keer wat anders? In de smoker wordt klapstuk (brisket-style) een ware delicatesse. Het vraagt wat geduld, maar je wordt beloond met mals vlees en een rokerige smaak.
Borstlapen zijn in lappen gesneden en verpakt per 500 gram. Klapstukken zijn aan een stuk en verpakt per 1 kg.
De schenkel is uitstekend geschikt voor het bereiden van een mooie bouillon of fond. Bereid een grotere portie en vries het in kleine porties van 50 of 100 ml in. Zo heb je altijd een heerlijke eigengemaakte bouillon of fond bij de hand.
De schenkel leent zich bij uitstek voor een heerlijke ossobuco en natuurlijk mag hij ook niet ontbreken in de snert.
Wist je dat het collageengehalte van de huid een goede boost krijgt door deze schenkel.
De schenkel is verpakt per 300 gram.
Staart
De staart van een rund wordt veelal gebruikt voor soep of bouillon. Maar het is ook mogelijk om het vlees van de staart te eten als een pulled beef.
De staart is verpakt per 300 gram.
Korte bereidingstijd producten
Producten die een korte bereidingstijd nodig hebben zijn de verschillende soorten biefstukken bijv. haasbiefstuk of kogelbiefstuk. Maar ook entrecote of ribeye is het lekkerst met een korte bereidingstijd. Deze stukken vlees verkopen wij aan één stuk, ons nadrukkelijke advies is om dit vlees ook aan één stuk te garen. Je zult het verschil echt proeven. Neem de tijd voor de bereiding van dit heerlijke stuk vlees.
De steaks en bieflappen zijn in lapjes gesneden, hier kun je vele kanten mee op bijv. BBQ, shaslick, wokken of gewoon als lapje eten.
Kogelbiefstuk
De kogelbiefstuk komt uit de grote ronde spier van het dijbeen of uit de bovenbil van een rund. Het is een van de zachtste spieren van de rund. De kogelbiefstuk is te garen in een pan of op de barbecue. Breng het vlees op smaak met een lekkere kruiden rub of enkel met wat zout en peper.
We verkopen de kogelbiefstuk in verpakkingen van 300 gram aan één stuk. Ons nadrukkelijke advies is om dit vlees ook aan één stuk te garen. Je zult het verschil echt proeven. Neem de tijd en de rust voor de bereiding van dit heerlijke stuk vlees.
Rosbief
De rosbief komt uit de platte bil. Rosbief is een mager en zacht stuk vlees. Het vlees kan warm gegeten worden als een biefstuk. Bij een kerntemperatuur van 45/ 50 graden C is het perfect gegaard.
Na bereiding kan het dungesneden ook koud gegeten worden op een knapperig stuk brood of salade.
Wij verkopen rosbief in verpakkingen van 300 of 500 gram aan één stuk. Ons nadrukkelijke advies is om dit vlees ook aan één stuk te garen. Je zult het verschil echt proeven. Neem de tijd en de rust voor de bereiding van dit heerlijke stuk vlees.
Haasbiefstuk (ossenhaas)
De ossenhaas is een exclusief stuk rundvlees. Dit komt omdat er per rund maar één ossenhaas beschikbaar is. Daardoor is de prijs van ossenhaas relatief hoog. De ossenhaas is van uitstekende kwaliteit en heerlijk mals. Bij een kerntemperatuur van 48 – 50 graden C is het vlees klaar.
Neem de tijd voor het bereiden van dit heerlijke stuk vlees. Laat het vlees na het bereiden afgedekt een min of 10 – 15 rusten. Dit komt de smaak en de structuur ten goede.
We verkopen de ossenhaas aan één stuk van ongeveer 300 gram. Ons nadrukkelijke advies is om dit vlees ook aan één stuk te garen. Je zult het verschil echt proeven.
Entrecôte
Entrecote is een stuk vlees van de dunne lende. Een entrecote gaart snel, daarom is het verstandig om de entrecote in dikkere plakken te garen. Aan entrecote zit een randje vet, laat dit er vooral aanzitten tijdens het bakken hierdoor zal de smaak rijker worden. Het vet kun je eventueel na het bereiden eraf halen.
Entrecote is ook uitermate geschikt voor op de barbecue. Kruid het vlees een dag van te voren met een barbecue-rub. Bij een kerntemperatuur van 47 graden C is het vlees perfect.
We verkopen entrecote in stukken van 1 kg, 500 en 250 gram. Ons nadrukkelijke advies is om dit vlees ook aan één stuk te garen. Je zult het verschil echt proeven.
Ribeye
Ribeye komt uit het oog van de fijne rib. Het is een kwalitatief goed, smakelijk en mals stuk vlees. Het lekkerst is de ribeye wanneer je hem aan beide zijden kort aanbakt en hem tot een kerntemperatuur van ongeveer 47 – 50 graden C. laat komen.
We verkopen de ribeye aan één stuk van ongeveer 300 gram. Ons nadrukkelijke advies is om dit vlees ook aan één stuk te garen. Je zult het verschil echt proeven.
De steak is een snel en gemakkelijk lapje vlees. Het vraagt niet veel bereidingstijd en kan voor vele gerechten gebruikt worden. Je kunt er bijv. shaslicks van maken, even kort wokken of aan beide zijden kruiden en kort aanbakken.
We verkopen de steaks in lapjes, ze zijn verpakt per 300 gram.
Bieflap
De bieflap is een snel en gemakkelijk lapje vlees. Het vraagt weinig bereidingstijd en kan voor vele gerechten gebruikt worden. Je kunt er bijv. een runder-schnitzel van maken, shaslicks, even kort wokken.
We verkopen de bieflap in lapjes, ze zijn verpakt per 300 gram.
BBQ/oven producten
Uitzonderlijk lekkere stukken vlees voor de oven of BBQ vind je hier. Bijv. de tomahawk, dat is een lekker dik stuk ribeye wat heel goed geschikt is voor de barbecue. Iedere grillmeister moet dit een keer geprobeerd hebben.
Deze stukken vlees hebben vaak een mooie dikke vet kap. Dit is heerlijk voor het garen op de BBQ of in de oven. Het vet zal smelten, waardoor het tijdens het garingsproces over het vlees gedrapeerd kan worden.
Wil je iets speciaals? Bijv. een mooi groot stuk vlees voor de barbecue? Neem dan contact met ons op, bij een volgende slachting kunnen we hier rekening mee houden.
Short rib
De short rib is de sparerib van een rund. Short ribs zijn uitermate geschikt voor de barbecue. Kruid de short rib met een kruidenrub en laat het een lange tijd 6 – 8 uur rustig garen op de barbecue. Om je vingers bij af te likken, zo lekker. De short rib kun je ook klaarmaken in de oven. De garingstijd is hetzelfde. De short rib is verpakt per 500 gram.
Tomahawk
Een groot stuk ribeye met de rib er nog in. Heerlijk te bereiden op de barbecue. Bij een kerntemperatuur tussen de 48 – 55 graden C. is de tomhawk perfect. Laat de tomahawk na het garen nog een minuut of 10 rusten van de warmtebron af. De tomahawk word per stuk verkocht, deze zijn ongeveer 1 – 1,5 kg.
Bavette
De bavette is een populair, mager stuk rundvlees uit de vang van het rund. Het wordt ook wel vinkelap genoemd. Het vlees heeft een lange, grove draad. Het vlees kan op de barbecue of in de oven gegaard worden. Bij een kerntemperatuur van 53 graden C. is de bavette perfect rosé. De bavette is verpakt per 500 gram aan een stuk. Wil je iets speciaals? Neem dan contact met ons op. Bij een volgende slachting kunnen we hier rekening mee houden.
Lies (ezeltje)
De lies is afkomstig uit de lies van de rund, een spier aan de binnenzijde van de achterpoot. Het vlees is bekend om zijn malse structuur. Het liesstuk is te bereiden als stoofvlees, maar ook heel lekker als biefstuk. De naam ezeltje zou komen van het feit dat dit stuk vlees gemakkelijk te bereiden is, zelf een ezel zou het kunnen. De lies is verpakt aan één stuk van ongeveer 500 gram.
Staartstuk (picanha)
Het staartstuk komt uit de rug, vlakbij de staart van het rund. Het wordt ook wel de platte bil genoemd. Het is een stuk vlees wat van hoge kwaliteit is. Dit komt door zijn malsheid en de vetlaag. Dit draagt bij aan de sappigheid van het vlees. Het is een uitermate mooi stuk vlees om op de barbecue te bereiden. Het staartstuk is verpakt per 500 gram. Wil je een groter stuk of iets speciaals, neem dan contact met ons op. Bij een volgende slachting kunnen we hier rekening mee houden.
De dikke lende is afkomstig uit de bil van het rund. Het is een mals en smaakvol stuk rundvlees. De dikke lende is minder vet dan de entrecote, maar heeft een vollere smaak dan de ossenhaas. Het heeft een iets grovere structuur dan de ossenhaas. De dikke lende kan op verschillende manier gegeten worden. De dikke lende is verpakt in stukken van 500 gram. Wil je een groter stuk of iets speciaals, neem dan contact met ons op. Bij een volgende slachting kunnen we hier rekening mee houden.
Diamanthaas/Jodenhaas
De diamanthaas is een zeer mals stuk rundvlees uit de schouder. De diamanthaas is lekker zacht van structuur, vergelijkbaar met de ossenhaas. De diamanthaas is afkomstig van een spier die weinig arbeid heeft verricht, waardoor het zijn malsheid heeft. De diamanthaas komt het beste tot zijn recht, wanneer deze als een biefstuk wordt gegeten. De diamanthaas is verpakt in stukken van ongeveer 500 gram, afhankelijk van de grootte van de haas kan deze in zijn geheel zijn verpakt.
Longhaas
De longhaas is afkomstig uit de spier die de longen laat bewegen, werkvlees dus. De longhaas heeft een grovere structuur, een rijkere smaak en een mooie vetdooradering. Longhaas is uitermate geschikt voor een garing op de barbecue. In de longhaas zit een harde zeen, snijd deze weg en je hebt een heerlijk smaakvol stuk vlees op het bord. De longhaas is in zijn geheel verpakt, ongeveer 300 gram.
Orgaanvlees
We verwerken het rund van kop tot staart, niets gaat verloren. Dus ook het orgaanvlees pakken we netjes in. De rundertong is bijv. een heerlijk zacht en mals stukje vlees.
Rundertong
De rundertong is een bijzonder zacht en sappig stuk vlees. Het wordt als een delicatesse beschouwd. Het garen van een rundertong vraagt wel tijd en voorbereiding, maar dat is uiteindelijk zeker de moeite waard. De tong kan gegeten worden als hoofdmaaltijd, maar kan ook dungesneden op brood gegeten worden. De rundertong is in zijn geheel verpakt, het gewicht is ongeveer 1 kg.
Runderwang
De runderwang is afkomstig uit de wangen van een rund. Het is smaakvol en het is gelatineus. Het is geschikt om op lage temperatuur, ongeveer 5 uur te stoven. Bij een juiste garing wordt het vlees boterzacht en smelt het in je mond. De runderwang bevat veel collageen, waardoor je huid een goede boost krijgt! De runderwang is in zijn geheel verpakt in ongeveer stukken van 300 – 500 gram.
Lever
De lever van een rund heeft een hoge voedingswaarde. Het bevat onder andere een zeer hoog ijzergehalte en het is rijk aan eiwitten, vitamine A, vitamine B12. Lever dien je kort te bakken. Probeer eens lever met gekaramelliseerde appel, spek en ui. De lever is verpakt in stukken van 300 gram.
Hart
Het hart is een verrassend veelzijdig, voedzaam en mager stuk rundvlees met een milde, maar karakteristieke smaak. Snijd het hart in gelijkmatige plakken en bak het kort aan als een biefstuk. Of stoof het gedurende langere tijd, 12 uur. Het hart is verpakt in stukken van ongeveer 400 gram.